Hur mycket som ska flyttas

En flytt kostar givetvis olika beroende på om det är ett mindre bohag som ska flyttas, eller om det är ett företag med hundra arbetsplatser. Detta är också viktigt att vara tydlig med när du diskuterar med en flyttfirma – exakt hur mycket ska flyttas (tala då helst i antal personer, alltså till exempel ”Två personer ur lägenhet” eller ”Tio personer ur arbetsplats/kontor”.

 

Timpris avgör kostnad för flytt

Oftast betalar man flyttfirma per timme, och normalt ligger detta timpris mellan 300-500 kr/timme i timkostnad för en ”flyttgubbe” och bil (plus moms). I de flesta fall blir priset per flyttgubbe något billigare när du anlitar fler från samma flyttfirma.

Alltså kan du räkna med ett pris på runt 400-800 kr/timme (plus moms) för två personer med flyttbil. Dessa priser är givetvis bara uppskattningar och priserna varierar. Bäst chans till ett lägre timpris har du alltid om du tar in offerter från några olika flyttfirmor, via länken kan du t.ex. göra detta gratis från manuellt godkända flyttföretag i hela landet.

 

Särskilda behov vid flytten

En sak som ofta kan skapa irritation mellan kund och flyttfirma är om det dyker upp något oväntat på flyttdagen. Var därför öppen och tydlig med om du har något särskilt som kräver mer än bara två händer som plockar upp en flyttkartong. Det kan till exempel röra sig om något väldigt ömtåligt och dyrbart som måste packas och fraktas extra varsamt, eller något stort och tungt som en flygel eller ett kassaskåp.

Det kan bli så att du får betala ett extra tillägg om du har saker som kräver särskild utrustning eller liknande för att flytta, men detta blir ofta en mindre kostnad om du talar om det från början. Det är när man står där på flyttdagen och allt inte är klart som det kan bli tal om dyrbara pristillägg.

Priser flytt

Priser från 550 kr/h

Extra expressarbetare: 350 kr/h

Packmästare: 350 kr/h

 

Alla priser är inklusive moms.

 

Lördagar och söndagar samt vardagar efter klockan 18:00 tillkommer 20 % på priserna ovan eller enligt överenskommelse.

 

Kontakta oss för prisförslag. Kostnadsfria hembesök i storstockholm för att kunna ge ett fast pris om du önskar det

Allmänna Flytt & Express AB  |  Artemisgatan 47  |  115 42 Stockholm  |  Telefon 08-664 28 09  |  E-post info@allmannaflytt.se